Merhabalar, Bu makale de ucuza alan adı almak isteyenlerin kullanabileceği firmaları listeledik. Bunlardan bazıları firmaların sağladığı kampanyalar olduğu için ileri tarihlerde geçerliliğini yitirmiş olabilir. Bu yüzden ödeme yapmadan önce kampanyanın…
Merhabalar, Bu makale de Ubuntu kurulu olan linux sunucuya nasıl kolayca vpn kurabileceğinizden bahsedeceğim. Kuracağımız vpn pptp olacak. Bu sayede telefon veya bilgisayarınızdan hiçbir programa gerek duymadan vpn sunucunuza bağlanabileceksiniz.…
Merhabalar; Cdn teknolojisi sayesinde sitenizin açılış hızını büyük oranda arttırabilir, bunun yanında sunucunuza binen yükü azaltabilirsiniz. Cdn yani Content Delivery Network, Türkçede İçerik Dağıtım Ağı anlamına gelir. Cdn dünyanın çeşitli yerlerine…
Merhabalar, Bu makale de wordpress’te genellikle contact form eklentisinde gördüğümüz ( en azından benim 🙂 ) [ contact-form-7 id=”365″ title=”contact”] şeklindeki kısayol kullanımlarını nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğim. Öncelikle bu işlemi sağlayan…
Merhabalar, Bu makale de özel e-mail adreslerinden bahsedeceğiz. Özel e-mail adresi derken [email protected] tarzında adreslerden bahsediyorum. Yoksa başka hiçbir ekstra özelliği yok 😛 Öncelikle kullanmak istediğiniz mail uzantısının (alan adının)…
Merhabalar; Bu makalemde Centos6 yüklü vps/vds sunucularınıza nasıl uzaktan bağlana bileceğinizi anlatacağım. Bu içerikte gnome masaüstü arayüzü ve xrdp bağlantısı kullanacağım. Başlamadan önce eğer centos7 kullanıyorsanız buradaki makaleden faydalanabilirsiniz. …
Merhabalar; Bugün Centos yüklü sunucularda rar dosyalarını açma ve rar dosyası oluşturma konusuna değineceğiz. Bildiğiniz veya öğrendiğiniz gibi centos’un kendi depolarında rar paketi olmadığı için rar dosyalarını hemen öyle açamıyoruz.…
Merhabalar, Bu makale de wordpress alt yapısı kullanan sitelerinizin güvenliği için wp-login.php yani giriş sayfasında eklentisiz alabileceğiniz birkaç önlemden bahsedeceğim. Sözü çok fazla uzatmadan listemize başlayalım. 1- wp-login.php Dosyasının yolunu…
Merhabalar; Bu makale de google tarafından sağlanan maps javascript api kullanarak kullanıcının harita üzerinde nokta belirlemesini sağlayacağız. Bu nokta bir pin yardımıyla sürüklenebilir olacak ve kullanıcı bu pini sürükleyerek işaretlemek…
Bunun elbette birkaç nedeni olabilir. Biz bu makale de en çok rastlanabilecek olanları sıralayalım. Kısa php taglarının devre dışı olması <? ile başlayan dosyalarınızın çalışmamasına neden olacaktır. Bunu anlamak…