Merhabalar, Yüklediğimiz resimlerin sitemizde güzel ve orantılı gözükmesini hepimiz isteriz. Bunun için bazen css ile resimleri boyutlandırıyoruz. Bazen ise resimleri sunucuya yüklerken boyutlandırmamız gerekiyor. Buraya kadar her şey normal,…
Merhabalar; Bugün zamanında benim de bir zamanlar çok aradığım bir htaccess kodu paylaşacağım. Olayımız şu; sub.domain.com diye sitenize giren birisi domain.com/sub dizinini görecek, ama url adresi sub.domain.com olarak kalacak. Kullanım…
Merhabalar, Bu makale de ücretsiz ve kullanışlı bulduğum linux kontrol panellerini listeledim. Makaleyi dikkatli bir şekilde okuduktan sonra kendinize en uygun bulduğunuz paneli talimatlarını izleyerek sunucunuza kurabilirsiniz. Makalenin sonunda oy…
Merhabalar, Bildiğiniz gibi saydam resimleri png dosya biçiminde saklarız. Png ( Portable Network Graphics ), Lzx sıkıştırma algoritmasını kullanan ve şeffaflığı destekleyen bir resim formatıdır. 8 ve 24 bit resim…
Merhabalar, Bu makale de wordpress’te genellikle contact form eklentisinde gördüğümüz ( en azından benim 🙂 ) [ contact-form-7 id=”365″ title=”contact”] şeklindeki kısayol kullanımlarını nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğim. Öncelikle bu işlemi sağlayan…
Merhabalar; Bu makale de google tarafından sağlanan maps javascript api kullanarak kullanıcının harita üzerinde nokta belirlemesini sağlayacağız. Bu nokta bir pin yardımıyla sürüklenebilir olacak ve kullanıcı bu pini sürükleyerek işaretlemek…
Nginx, sunucu yönetimini iyi bilmeyenler için başlı başına bir dert. Özellikle internet ortamında htaccess dosyalarını bulmakta zorlandığımız zamanlar olmuştur. Bu makale de ise nginx yüklü sunucuya nasıl ssl sertifikası kuracağınızdan…
Jquery post işlemleri genellikle tek seferliktir. Yani veriyi sayfaya post edip geri dönüşü bir div içerisinde yazdırırsınız. Bunun kullanımı gayet basittir. Mesela şu şekilde yapılabilir, Yorum butonuna basılınca id değeri commentform…
Merhabalar; Cdn teknolojisi sayesinde sitenizin açılış hızını büyük oranda arttırabilir, bunun yanında sunucunuza binen yükü azaltabilirsiniz. Cdn yani Content Delivery Network, Türkçede İçerik Dağıtım Ağı anlamına gelir. Cdn dünyanın çeşitli yerlerine…
Merhabalar; Bu dersimizde php ile güvenli beni hatırla sistemi hazırlayacağız. Bu sistem sayesinde kullanıcılar sitemize her girdiklerinde yeniden oturum açmak zorunda kalmayacaklar ve çok daha akıcı bir deneyim elde edecekler.…